Monday, February 25, 2013

MUKA JERAWAT! BESAR-BESAR! ARGHHHHHH

Salam......mesti semua tanya kenapa saya buat tajuk tu......ok saya tahu ramai girls2 kat luar sana menderita pasal en jerawat ni kan kan......saya pernah alami semua ni.....lagi teruk ditambah dengan radang sebab pakai produk local sampai dah mcm padang kena meteorit rupanya huhuhuhu...

 U all tau....dah berpuluh2 produk semua sifat sementara.....sampai lah satu hari saya ikut kakak saya menemankan anak dia pergi check muka dia sebab jerawat melampau2 padahal baru form3......kiranya jumpa dr pakar di mahkota parade medical.......actually saya yang suggest akak saya sebab saya nak pergi saya tak mampu maklumlah masa tu still study lagi.....masa jumpa dr tu....muka dr lelaki tu bersih gilerrrr hehehehehee sampai malu i dibuatnya....dia check muka anak saudara saya dan dia kata.....ermmm ni kes simple jer....yang penting banyak minum air dan jangan picit.....dia bagi pill yang mana 1 bulan rm 200 mesti dimakan untuk 8 bulan....lepas 8 bulan tak perlu makan lagi kerana dia ber jaminan memang mati semua bakteria tu heheheeee.....actually saya tahu pasal ubat tu sebab before ni saya ada baca article pasal jerawat dalam skop perubatan... sebenarnya ubat tu adalah stage ke 3 peringkat jerawat...paling kuat....sebab tu masa beri ubat tu kat anak saudara saya ...saya yakin sebab ia adalah kawalan doktor...lepas tu dr juga suruh datang setiap 2 bulan untuk check kesihatan kita n keadaan jerawat....dia juga beritahu jika pregnant tidak boleh makan....sebab ubat itu akan mengeringkan kulit dan adalah lagi bla bla sementara waktu so takut akan effect baby pulak.after pregnant boleh dia kata...dia tanya saya, u nak pill ni ker? jerawat u tak seteruk anak saudara u so makan yang ni...bla2 bla2...saya kata saya takut hehehehe padahal poket kosong wakakakakaaaa dia kata jgn risau kami dr pakar kulit tak mungkin buat sesuatu yang mengancam pesakit kami..lagipun u boleh rujuk mana2 perubatan sama jer rawatannya..lepas tu dia senyum heheheee...kemudian dia bagi produk cetaphil sebagai pencuci dan krim jerawat...alamak luperlah nama krim dia dan warna nya lutsinar...saya pulak tumpang ler minta nasihat dari dia hehehehehee...

u yang penting minum banyak air, senam, jangan garu2 muka....cuci muka guna yang mild, pakai pelembab dan paling penting SPF / sunblock! dia mention sunblock tu berkali2 huhuhuhuuhu.....dia kata yang resdong,,,opsss dia tak panggil resdong dia panggil alahan huhuhuhu....dia kata terus jer jumpa dr jangan sesuka hati guna produk or wat ever...sebab semuanya dari dalaman....kalau asyik usik luaran nanti kulit rosak dah tak cantik lubang sana sini......dia kata....hehehehee dia juga kata.....kos jumpa dr semua lagi baik dari beli pelbagai produk dan hasilnya belum pasti....dan dia juga kata pastikan jumpa dr yang berkualiti dan pakar bidang tu.....ermmmm ada ker dr yang tak berkualiti? hehhehheehhehee

ok bayaran akak saya kena bayar.....kos pill 8 bulan ( boleh beli sikit2 dulu sebenarnya cuma kakak saya malas nak ulang alik) RM1600 dan kos perkhidmatan RM300 kot agaknyalah....pastu cetaphil tu banyak jual kat farmasi rm37.00 dan kirm jerawat tu...rm 50 seingat saya....opssss anak sedara saya tak boleh pakai sunblock dulu sehingga 8 bulan....so kakak saya beli sunblok cetaphil rm97.00 tahan 3or 4 bulan gitu....banyak jer jual kat farmasi sebenarnya....kaum cina ramai beli.....

U all tau apa yang terjadi pada anak saudara saya selepas 5 4 bulan? Jerawat dia mengecut!!!! parut muka mengelupas hilang! dan muka jadi lembut2 gitu!!!!!! tapi bibir dia merekah sebab kulit kering kan...dr kata biarkan.....sampai ke 7 bulan...ZAASSSSS....jerawat dia hilang sepenuhnya tanpa lubang2 n parut....dia dah stop ubat...dan dia pakai jer lah pencuci cetaphil tu dan sunblok...dr kata hormon remaja mcmmana pun akan sesekali naik jerawat tapi mungkin seketul mcm tu jer lah...so dia suh sapu jer dgn krim tu..nanti hilang sendiri....anak saudara saya ni lelaki tau....sekarang dia dah habis SPM tgh tunggu result dan semakin berkeyakinan sebab muka dah hensem katakan hahahahahahaahahahaa

Opsss lupa pulak beritahu...saya ada anya dr tu....abis pempuan tak boleh makeup ker....dia snyum dan dia kata....jika muka sedang bermasalah...rawat dulu.....dah bersih baru lah nak pakai makeup or apa2 yang penting lepas pakai remove makeup tu jer.... huhuhu dan pastikan makeup tu yang mineral katanya...


Lepas balik dari jumpa dr tu....zassss terus kubuang semua produk local ku....pergi guardian....beli cetaphil, krim jerawat...pakai.....so masa pakai kire muka kosong gitu lerr....memang sadis malu wei...dah ler jerawat...kusam....saborrrrr...kemudian jerawat kecut semua! tapi masa tu minum air banyak n kekadang senam ler heheheehe......kemudian, gi farmasi beli clinelle pulak....kali ni beli lengkap pencuci, penyegar, pelembab, sunblock, masker, scrub....kononnya start jaga muka secara betul dan sihat ler kononnya hehehehehe......ZASSSSS! muka makin sihat!!! dan lembab! betul tak tipu....cuma...clinelle ni...tak taulah sebab saya tak beli serum dia....so muka nampak tak cerahlah....iyerlah tujuan dia pun nak sihatkan kulit jer kan.....next step.....parut muka? malam2 sapu oil yg untuk parut tu jer...biar lamba berbulan2 saya tak kisah dah heheheheheeee.......bila dah ok semua.....saya beli safi balqis yang krim kecantikan warna biru...hahahahaha untuk apa? lepas pakai pelembab, sunblok sume....pasti muka tak mcm makeup kan....so saya tambah sebagai foundation nak gi mana2...kesan pakai toner,pelembab n sunblock so bila pakai krim safi muka jadi senang sapu so mcm foundation sikit kan heheheehe pastu bedak tabur....tu permulaan saya kira mcm makeup lah setelah lama puasa makeup sebab tengah rawatan muka kan kononnya hhahahahahaaa..........kemudian saya rasa malas sangat pakai pelembab kemudian nak tambah sunblok..ada 2 bende nak kena buat....so after abis semua saya nak ganti moisturizer emulsion NUTOX sebab ia dua dalam satu....ada moisturizer dan SPF kira mudah sikit....lagipun yg penting produk tu pun mild dan tiada paraben ( apa tu paraben? panjang nak cite....taip jer lah en google ye hehehehee).......so nanti saya nak tambah satu produk lagi iaitu kirm malam...krim malam ni dah lama saya puasa ...adalah dekat 2 tahun kot....so ni tengah fikir krim malam yang terbaik, semulajadi, tanpa paraben, dan menyihatkan....ingat nak sapu minyak zaitun jer rasanya hahahahahaaaaaa nantilah survey ada tak jual minyak zaitun untuk muka? hahahahaah nak beli serum? masih takut lagi ...takut banyak sangat bahan kimia.....kalau boleh malam nak yang paling kurnag bahan kimia heheheheheeee.......tapi kalau u all nak muka putih cerah ada jer serum cetaphil atau serum NUTOX cuma saya belum berani nak cuba sebab takut sebab rasanya pencuci penyegar pelembab, krim safi....dah bnyak ler tu bende tepek kat muka heheehhee....owh satu lagi...mungkin saya akan tukar toner NUTOX sebab ia dalam bentuk spray....mudah kan! spray jer sudah....huhuhu....awak semua mesti pelik naper campur2 ni? sebenarnya nak campur2 tu tengok2 juga jenis produk, kandungan dan keserasiannya...nutox n clinelle ni mild jer...dan yang saya berani campur pun cuma toner dan moisturizer jer heheheehehhheheee........kepada sesiapa yang ada masalah kulit...rawat dulu...sabar....lepas tu nanti dah besih nak makeup ker nak aper ker...dah boleh dahhh yg penting remove makeup tu time nak tido ok....tapi nasihat saya kalau setakat nak gi kerja tu...pakai light makeup udahlah....pakai bb cream jer n lipstik pun dah cantik aper....tapi pastikan kulit bersih dulu....jgn time jerawat banyak time tu nak pakai bb cream ler, foundation ler...menyesal nanti tau....makin teruk ader lah nanti..so itulah pengalaman saya.....sebelum tu kepada kulit bersih....jangan ngengada2 nak pakai mcm2 produk....sayang woooo bukan mudah nak dapa kulit bersih...cari yang betul2 ok dan maintain pakai produk tersebut yang semestinya ada  3 step ; pencuci ,penyegar dan  pelembab plus SPF. kalau boleh beli produk berkualiti kat farmasi ker...guardian yg dermatologist test....kalau yg kaya SK11 or mary kay memang sangat berbaloi untuk kulit normal....makin cantik mcm artis cina u jasinya...dan sebagai org islam...tambahan..air wudhu pun besar menfaatnya tau huhuhuhu...selamat menjadi cantik semua ;)

62 Comments:

Anonymous Anonymous said...

U beli krim jerawat apa ya ?

June 25, 2013 at 5:13 PM  
Anonymous Anonymous said...

very good sharing.. tme dlu pun kulit mulus takde jerawat tp ada pigment sikit dekat atas mulut n cheek. terpesona dgn kulit mulus putih dkt fb trus bli. lgpun murah.. efek in 3 days only.. muka putih n licin mcm mozek.. aftr 1 bln.. mimpi ngeri terjadi. muka berjerawat besar2!!!! maluuu.. low confident btl! kta kan berdepan dgn org mmg malu sgt! dgb husbnd n fmily. cba mcm2 produk dr yg di jlnan hinggala ke pakar. selepas 3 bln dah tak tahan tgk muka sendiri.. jmpa dr pakar mkn ubat tretacyline tp tak blh sbb pening n muntah2. stop n search dkt internet. id tried this acneminus mmg baguss.. jerawat cepat kering n tak tgal kesan.search lg.. rupanya MAC was a harsh kosmetic tak sesuai jk muka berjerawat n ku buang smuanya. search lg.. then jmpa skinfood. ini mmg best.. muka dlu mcm monster skrg dah baik. jg guna cetaphil siang gentle.. mlm oily. the best i can say so far. cma now muka ada dark spots sb dlu asyik gatal tgn cubit itu n ini.. for that i took vit e utk pudarkn bekas. so far its good. bru mgu lepas bli vitc n gluthatione utk halang jerawat naik n putih semulajadi. make up tak blh tdk.msa jerwat naik hri tu pun pkai jg sbb tak sanggup berdepan dgn org. yg ptg muka mesti btl2 bersih. gna oil clenser or cream for heavy make up. now people kata.. wah lawa suda.. well, keperitan tu ku sorang jak yg tahu. yg ptg jgn bli natasya, rara magic cream n susu beras. ini dr experience sndiri tp lain org lain penerimaan kulit kan? just as sharing.

July 10, 2013 at 5:55 PM  
Blogger norhafiza azwa said...

Saya pun baru nak cuba cetaphil. harap2 ok

August 15, 2013 at 12:20 PM  
Blogger Farah Wahida said...

Sis,beli krim jerawat ap? Kt guardian ker? Muka sy pun dh teruk gler skrng. Malu nk keluar. :'(

August 22, 2013 at 11:02 PM  
Anonymous Anonymous said...

Cetaphil mmg okay. Before ni I selalu naik pimples esp kat pipi and dahi. Now dah tak :) I start pakai since bulan june 2013. So now dh 3 bulan lebih la. Mmg puas hati sangat sangat. Tp kalau pakai make up, better cuci guna make up remover dulu then baru cuci dgn cetaphil.

September 18, 2013 at 11:02 PM  
Anonymous Anonymous said...

Dear farah wahida, I dulu pun teruk sangat pimples. Naik kat bahagian pipi banyak sangat :( then I pergi buat facial treatment tp tak mampu lah nak maintain. Student lagi kan. Then I buang semua skincare yang I ada, I beli cetaphil, benzac ac 5% dgn pelembap. Itu basic yg perlu ada. Alhamdulillah now muka I dh tak naik pimples. Mmg clear up. Oh jgn lupa pakai sunblock jugak. Bila menses, naik pimples tu biasa lah. Be realistic. And jangan percaya sgt dgn skincare yg jual kat fb or blogs tu. Kesan dalam 2 minggu ? Harsh sgt tu

September 18, 2013 at 11:33 PM  
Anonymous Anonymous said...

owh krim tu beli sekali dengan pil tu dengan dr kulit di mahkota parade medical centre... nama krim tu saya dah lupa pulak...sebab dah lama tak pakai coz jerawat dah tak ader....so dah lama stop...tapi krim tu ada tulis 2%...alamak...sorry sgt2 :(

October 31, 2013 at 2:09 PM  
Blogger ARWINNA said...

betul......satu lagi setiap malam sapu olive oil di muka.....sama hebat mcm produk vitamin E yang mahal tau kesannya

October 31, 2013 at 2:13 PM  
Blogger ARWINNA said...

Farah...first pakai pencuci cetaphil dulu......krim tu akak lupe pulak nama dia...tapi kalau gi farmasi tanya dia krim jerawat yang ada tulis 2%......lepas pakai cetaphil jgn lupa pakai sekali sunblock cetaphil.....

October 31, 2013 at 2:15 PM  
Blogger fa farhana said...

Nak Duit Poket dgn guna FB tak??
RM0.15?? sikit kan??
Klik punya klik.. tak sedar, dalam bank dah ada RM250! hehehe.. Seronok laaaa...
daftar FREEE!..just promote jerr.... pastu boleh dapat RM 100 satu hari!...
JOM! ((((CUMA KLIK JE LINK DI BAWAH DAN ANDA AKAN TAHU))):)

KLIK PERCUMA Di: http://iklansticky.com/hop.php?ref=farahlove91

November 10, 2013 at 10:44 PM  
Blogger fa farhana said...

Nak Duit Poket dgn guna FB tak??
RM0.15?? sikit kan??
Klik punya klik.. tak sedar, dalam bank dah ada RM250! hehehe.. Seronok laaaa...
daftar FREEE!..just promote jerr.... pastu boleh dapat RM 100 satu hari!...
JOM! ((((CUMA KLIK JE LINK DI BAWAH DAN ANDA AKAN TAHU))):)

KLIK PERCUMA Di: http://iklansticky.com/hop.php?ref=farahlove91

November 10, 2013 at 10:45 PM  
Blogger Nurul Nadiah Mohd Ghazali said...

Saya dulu pown mcm tu..muka berjerawat sangat.Macam2 pakai..lastnya,makan suppliment shaklee je.alhamdulillah..sangat berkesan

November 19, 2013 at 11:49 AM  
Blogger wan norulkhamisa said...

arwina pelembap n sunclock camne ye mahu beli, beli kat farmacy ke..olive oil tu yg mnyak rambut baby tu ke..

November 22, 2013 at 9:32 AM  
Blogger wan norulkhamisa said...

dear, benzac 5 % tu krim jerawat ke pelembap n sunblock nk beli jenama ape yea...kat farmacy jugak ke..

November 22, 2013 at 9:34 AM  
Anonymous Anonymous said...

Try guna virgin coconut oil dan collagen dari catalyst. sangat selamat untuk dijadikan sebagai daily supplement. Dulu sy ade masalah kulit muka disebabkan kosmetik. skrg alhamdulillah dah ok. feel free to contact me... Nur (018-3242380).

https://www.facebook.com/pages/Nur_Catalyst/472429472875943?ref=hl

December 12, 2013 at 5:28 PM  
Anonymous Anonymous said...

mana lagi bagus cetaphil ke clinelle??confius nak beli mana satu untk hilangkan jeragat,jerawat dan putihkan muka..

January 3, 2014 at 4:16 PM  
Anonymous Anonymous said...

As salam.. dlu aku pun jerawat maha teruk jgk.. mcm2 produk aku guna.. tapi makin teruk.. last2 aku bt kputusan pi jmpa pakar yg dkt bangsar.. aku jmpa doktor dlm mei hingga ogos thn lps.. mmg bkesan n aku btl2 gmbira dgn hasilnya.. kulit mmg jd cantik n halus.. bkn stakat muka tp sluruh bdn kulit jd halus.. tp slps bbrapa bulan jerawat timbul blek.. sama mcm jerawat dlu.. besar2 n gatal.. sia2 aku mlabur dkt klinik tu lbih kurang 3k.. skrg ni aku buntu.. xtau mo guna produk apa lagi.. :'(

January 22, 2014 at 5:57 PM  
Anonymous Anonymous said...

As slm, sy nk tny sket.. Klit sy ad mslh jerawat.. N bru nk try product cetaphil y cleanser skin tu.. Tak try gune lg sbb tgk ingred dye ada paraben.. Rsa cm tkot nk gna.. Huhu, selamat tak gna produk tu? Help me please.. :-(

February 7, 2014 at 1:57 PM  
Blogger Ryu Zero said...

Salam. Ape name sunblock cetaphill eh?

February 15, 2014 at 2:06 PM  
Anonymous Anonymous said...

Bter cetaphil..& u bter go to
cure first then only u treat it..

March 1, 2014 at 1:34 AM  
Blogger Puteri Lina said...

Salam, lpas baca blog ni sy tringin bk try pncuci muka cetaphil... Tp vila sy cek kndungnnya sy xjadi beli sbb ade paraben....

March 12, 2014 at 12:34 AM  
Blogger anon suria said...

Thanks atas perkongsian. sangat berguna. to those yang nak try guna good quality product Mary Kay, 50 years excellence from USA....feel free to contact me, suria 0176267065.

March 17, 2014 at 3:09 PM  
Blogger ayin izzaty said...

Cetaphil cleanser mmg ada paraben tapi xkuat sngt sbb kandungn yg digunakan sikit. Sy dulu pon ada acne problem. Jerawat kt bawah kulit. Agk sakit n perit. Pastu, sy research kt tenet n junpa satu blog ni, die promote pasal satu web acne.org . Kt situ diorg ajr cmne nk hilangkn jerawat. Like turn to basic. Then sy ikut the regimen. Pki cleanser (cetaphil), bp (benzac ac5), moisture (neutrogena). n sy skrang tgh dlm proses pembaikn. Must follow this step precisely. Then dia ajr cara2 nk pilih produk dgn betul.N bahan yg harus dielakkn. Lastly, uolls patut baca this website. P/S kalo korg dh start the regimen, mayve akn rse gatai2. No worries, it also a treatment.

April 8, 2014 at 5:42 PM  
Blogger ayin izzaty said...

The regimen maybe take a few times. mcm sy, skunk dh sebuln sy ikut the regimen n jerawat makin kurang cuma kekadang tu naik jgak jerawat tpi sekejap je hilang. Kalo pki dgn teratur insyaAllah parut pon hilang jgak. Yg pnting tawakal pada Allah. Kita hnye mncuba shj. ALLAH yg mnntuknnya.

April 8, 2014 at 5:47 PM  
Blogger ayin izzaty said...

This comment has been removed by the author.

April 8, 2014 at 5:48 PM  
Anonymous Anonymous said...

Pelembab centaphil bagus jgk x?

May 9, 2014 at 3:24 PM  
Blogger syumul syuhada said...

sekarang masih guna ke cetaphil ? memang elok ye untuk kulit b'myk & jerawat ?

September 10, 2014 at 8:54 AM  
Anonymous Anonymous said...

Kannnn. Same goes here. Help! Huu

September 11, 2014 at 2:23 AM  
Anonymous Anonymous said...

Betul ke pasal paraben tu? Seriau pulokkkk. Tp mcm best je cetaphil ni.

September 11, 2014 at 2:25 AM  
Blogger fiza said...

Cetaphil tu ada krim jerawat eh? Hoooo nak carik gak la..jerawat ni kejap ada kejap xde..stress mak dibuatnya..

October 17, 2014 at 12:10 AM  
Blogger Jerawat :D said...

Menarik! Terima kasih berkongsi info tentang menyembuh jerawat menggunakan Cetaphill ini. :D


Perkongsian: Jerawat Teruk Berisiko

November 20, 2014 at 10:04 PM  
Anonymous Anonymous said...

Insya Allah ada penyelesaian tu nanti macam akak dulu pun muka macam ni jugak .Yang penting setiap produk tu mesti selamat,berkesan dan semulajdi .Jemput datang blog yer.Semoga terjalin ukhwah .Tq

November 27, 2014 at 1:54 PM  
Blogger Dila Gebu said...

biasanya kalau jaga makan, cubalah ambil minyak ikan, boleh clearkan jerawat

JOM TUKAR KE BLOG RESPONSIVE

January 1, 2015 at 3:40 PM  
Blogger NUR ATHIRAH said...

Apa nama klinik dr tu.... atau g klinik kgas utk kulit je...

January 14, 2015 at 9:00 PM  
Blogger lady yati said...

perkongsian yang sangat bagus.....clinelle adalah product yg sangat bagus dan sangat mild...di buat daripada dermatologis juga...n untuk information semua....kandungan product clinelle sama dgn product dermalogica...kerana mereka dari company yang sama...cuma perlu dijual dikaunter luar so productnya murah sikit berbanding dermalogica....

January 18, 2015 at 6:14 PM  
Blogger Beauty Is Responsibility said...

hi.. saya ade beli Clinelle warna biru untuk Acne/blemish/oily skin.. saya beli toner, moisturizer dan krim blemish clear (ntk jerawat)...
saya pakai x sampai 1 week.. banyak lagi.. nak letgo.. whatsapp 013 6464 916

February 2, 2015 at 9:36 PM  
Blogger Erica Bernadette said...

Pernah guna cetaphil...tp x brkesan

May 31, 2015 at 8:38 PM  
Blogger Zurina Zulkefli said...

Memang serik dah nak pakai mane2 produk yg menjanji bulan bintang..huhh skrg rawat luar dan dalam dengan shaklee..alhamdulillah serasi dengan sy..

October 5, 2015 at 11:06 PM  
Blogger Zurina Zulkefli said...

Memang serik dah nak pakai mane2 produk yg menjanji bulan bintang..huhh skrg rawat luar dan dalam dengan shaklee..alhamdulillah serasi dengan sy..

October 5, 2015 at 11:06 PM  
Blogger Arol Pg said...

Cleandser cethapil . Krim 2% . Ngn spf .
Mcm mna step2 die kak ?

December 17, 2015 at 10:09 AM  
Blogger Shahira Azman said...

This comment has been removed by the author.

February 25, 2016 at 1:56 PM  
Blogger Shahira Azman said...

Boleh try guna Epiduo. Epiduo bagus for acne. Tmpt i jual rm60 je if nk boleh contact 0132668496

February 25, 2016 at 1:58 PM  
Blogger Shahira Azman said...

Boleh try guna epiduo. I guna epiduo tu okay. If nk contact i 0132668496

February 25, 2016 at 1:59 PM  
Blogger Shahira Azman said...

I guna Bliss. Bliss xde paraben. My sis guna cetaphyll. If nk leh contact i 0132668496

February 25, 2016 at 2:01 PM  
Blogger Shahira Azman said...

Hi if sesapa nak try cleanser Bliss, krim jerawat Duac n EPiduo, Kinerase boleh contact saya 013-2668496. Bliss xde paraben

February 25, 2016 at 2:04 PM  
Blogger Shahira Azman said...

Nak try Bliss x? Bliss xde paraben. Krim acne Duac n Epiduo bagus. I guna tu. Leh contact 013-2668496

February 25, 2016 at 2:05 PM  
Blogger Unknown said...

brand dari mana tu akak? local ke??

March 13, 2016 at 2:59 PM  
Blogger Olanshane Shane said...

brand dari mana tu akak? local ke??

March 13, 2016 at 3:00 PM  
Blogger PriNceSs VeGeA said...

Salam..nk mintak link ke acne.org..pernah gak tgok YouTube acne.org brjya utk hapuskan jerawat.tw

March 18, 2016 at 5:03 PM  
Blogger Miss Milo said...

Sis..guna skinfood yg mana?

April 10, 2016 at 12:33 PM  
Blogger Fatin Nadia said...

Alhamdulillah saya pun ada masalah jerawat. Tambah pula muka jenis sensitif. Saya consume cetaphil jerawat saya makin kurang. Tambah benzac 5%. jerawat makin hari mkin pudar dan pudar. Untuk parut saya letak azanis scar serum. Harap membantu huhu

April 18, 2016 at 12:46 PM  
Blogger Fatin Nadia said...

Sama sis. Saya pun guna mcm sis juga. So far my skin going better.

April 18, 2016 at 12:51 PM  
Anonymous Anonymous said...

Hye nk tny..masa tgh rawat muka berjerawat mmg x digalakan memakai make up kan? So boleh guna apa je ya utk lindung kulit kalau keluar rmh wktu siang tu?

May 8, 2016 at 2:03 AM  
Blogger strawbericoklat said...

Shaklee lagi naik byk jerawat..penggalak jerawat..stat mkn shaklee la muka penuh bijan

June 14, 2016 at 6:04 PM  
Blogger strawbericoklat said...

Shaklee lagi naik byk jerawat..penggalak jerawat..stat mkn shaklee la muka penuh bijan

June 14, 2016 at 6:07 PM  
Anonymous Anonymous said...

Smalaa... sy mkn vit.c, esp dgn alfalfa. Dari muka bersih terus naik jerawat habis. Padahal sy consume air 3 litter sehari.

June 16, 2016 at 1:59 PM  
Blogger Unknown said...

apakah bisa delivery ke indonesia

May 8, 2017 at 11:04 PM  
Blogger merc James said...

Hi sesiapa berminat dengan produk lasoul. 100% non chemical. Produk from korea.
Google testimoni lasoul sekiranya ragu2. Whatsapp direct 0168043781 utk harga promo bulan ini. Tq.

May 15, 2017 at 11:16 PM  
Blogger merc James said...

Hi sesiapa berminat dengan produk lasoul. 100% non chemical. Produk from korea.
Google testimoni lasoul sekiranya ragu2. Whatsapp direct 0168043781 utk harga promo bulan ini. Tq.

May 15, 2017 at 11:17 PM  
Blogger Farha IbuCergas said...

pergh.. ramai sekarang pakai cetaphil. beli kat farmasi jek. memang cepat kecut jerawat tu. Cume kena rajin tahan tangan dari nak kutil-kutil la. takut berparut.

August 3, 2017 at 1:22 AM  
Anonymous cik Jaja said...

Weeeee bahagianya dah takde jerawat kan! Ala..share la pic sebelum dan selepas..hehe

December 17, 2017 at 2:52 PM  
Anonymous SALIZA SACHARI Pengedar Shaklee said...

Fuh.. manyak nak kena ambil kira tuk dapatkan kulit cantik. Yang penting rawat dl kan.. then baru le make over.. ❤

December 21, 2017 at 1:56 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home