Tuesday, December 7, 2010

AKU DAN NOKIA XPRESS MUSIC 5800

Salam and hello guysss...................aku dah 1 tahun pakai hp nie.....hemmm aku memang nak cari:-


1) gambor ok

2)simpan citer banyak or video klip n kualiti video memang best giler! memori 8G tu!

3)play lagu pun best

4)bentuk solid

5)ada WIFi dan surf sama macam surf kat komputer


ada 5 ciri2 ni dah cukup sesangat bagi aku dan aku rasa hp nie yang terbaik dari iphone yang fungsi mcm ape ntah..walaupun ianya touchscreen tapi ianya tak rumit mcm iphone....member2 aku yg ader iphone sume nyesal hahahahaha....iphone kalau kite jenis duit pokak takyah ler sbb kebanyakkannya aksesori or software sume RM RM hehehe

Harga hp nie dulu masa beli RM9++ sekarang dah jatuh punyer...so sesape yg memang impikan hp sama mcm ciri2 yang aku nak...silelah try this hp ok.....










Features of the Nokia 5800 XpressMusic include:-

Series 60 5th Edition Symbian version 9.4 3G Smartphone
3.2 megapixel camera with Carl Zeiss optics, autofocus, 4x digital zoom and double LED flash Video recording (up to 640 x 480 pixels and up to 30 fps), 4x digital video zoom, front camera for 3G video calling

Display: Touchscreen, 16.7 million colours, 640 x 360 pixels (3.2 inches) with automatic display

rotation
NSeries music player (MP3, AAC, AAC+, eAAC+, WMA formats) with 8-band graphical equaliser FM radio with Visual Radio

Stereo loudspeakers
Ringtones: MP3 & video ringtones, 64-voice polyphonic ringtones, vibration alert
Voice commands: speaker independent dialling and voice commands
Voice recorder (digital stereo microphone)

Integrated handsfree speaker
Games: 3D Bounce and Global Race
Messaging: SMS, MMS, email (support for IMAP, POP, SMTP) plus attachments, Audio
messaging

Advanced Series 60 personal organiser functions, Flash Lite 3.0

Integrated GPS with Nokia Maps

Internet: HSCSD, GPRS, EDGE, 3G HSDPA (3.6 Mbps), XHTML web browser
Connectivity: WiFi, Bluetooth 2.0, USB 2.0, 3.5 mm audio jack, TV-Out
Memory: 81 Mbytes plus 8GB microSD memory card (up to 16 GB supported)

Flight mode
Quadband (GSM 850/900/1800/1900 MHz) plus 3G (WCDMA 900/2100 MHz)

Size: 111 x 52 x 15.5 mm

Weight: 109g

Talktime: 5 hours (3G) - 8.8 hours (2G)

Battery standby: 400 hours

Music playback: up to 35 hours

JAWATAN KOSONG UMMC

Iklan jawatan kosong di University Malaya Medical Centre (UMMC)
Tarikh tutup 12 December 2010

Pihak Pusat Perubatan Universiti Malaya mengalu-alukan rakyat Malaysia yang mempunyai kelayakan untuk memohon jawatan-jawatan yang disenaraikan di bawah
:1.JURUTERA (ELEKTRIK) J41
2.PENOLONG JURUTERA (MEKANIKAL) J29
3.PENOLONG AKAUNTAN W27
4.PEGAWAI KHIDMAT PELANGGAN N17I

klan ini telah disiarkan pada 28 Nov 2010 dimana tarikh mula permohonan akan dibuka pada 28 Nov 2010 dan tarikh tutup adalah pada 12 Dec 2010. Sebarang permohonan tidak akan dibenarkan selepas tarikh tutup. Sila log masuk terlebih dahulu untuk membolehkan anda membuat permohonan.

IKLAN LENGKAP:- http://adf.ly/C0Dv

JAWATAN PENSYARAH KOLEJ RISDA

Tarikh tutup 10 Disember 20101.

JAWATAN PENSYARAH (KONTRAK)

i. JABATAN AGRO SAINS
ii. JABATAN SAINS KOMPUTER
iii. JABATAN PENGURUSAN PERNIAGAAN
iv. JABATAN PENGAJIAN UMUM2. SYARAT-SYARAT DAN KELAYAKAN YANG DIPERLUKAN

Calon-calon bagi lantikan ini hendaklah memenuhi syarat-syarat berikut:

a) Warganegara Malaysia
b) Berumur tidak kurang daripada 21 tahun
c) Memiliki kelayakan sekurang-kurangnya Ijazah Sarjana Muda Kepujian dalam bidang berkaitan daripada institusi pengajian tinggi yang diiktiraf oleh kerajaan.

Jabatan (i)
* Landskap Arkitek
* Pertanian & Keusahawanan
* Biologi
* Fizik
*Agribusiness
* Sains Pertanian

Jabatan (ii)
* Sains Komputer
* Teknologi Maklumat

Jabatan (iii)
* Ekonomi & Kewangan Islam* Perakaunan
* Pengurusan Perniagaan

Jabatan (iv)
* TESL / Linguistic
* Kesusasteraan
* Matematik / Statistik
DAN
d) Mempunyai kemahiran komunikasi yang baik.

http://www.kolejrisda.edu.my/jawatan.html

JAWATAN KOSONG UKM

Tarikh tutup 20 Disember 2010

Kami memerlukan Warganegara Malaysia yang berkelayakan, komited dan berdedikasi untuk berkhidmat di Universiti Kebangsaaan Malaysia bagi jawatan-jawatan seperti berikut:

1. PEGAWAI PENYELIDIK SOSIAL

IKLAN PENUH SILA LAWATI LAMAN WEB UKM YE HEHEHE

JAWATAN KOSONG DI MAJLIS BANDARAYA IPOH

Iklan jawatan kosong di Majlis Bandaraya IpohTarikh tutup 6 Disember 2010

Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia dan keutamaan kepada rakyat DYMM Paduka Seri Sultan Perak Darul Ridzuan yang berumur tidak kurang daripada 18 tahun untuk mengisi jawatan berikut:-

1.JURUTERA2.
AKAUNTAN3.
PEGAWAI PENILAIAN
4.PENOLONG JURUTERA (UKUR BAHAN/ ELEKTRIK/ AWAM)
5.PENOLONG PEGAWAI PENERANGAN
6.JURUTEKNIK LANDSKAP
7.JURUTEKNIK(UKUR BAHAN/ ELEKTRIK/ AWAM)
8.JURUTEKNIK KOMPUTER
9.ARTIS BUDAYA
10.PEMBANTU SETIAUSAHA PEJABAT
11.PEMBANTU PERPUSTAKAAN
12.TUKANG K2
13.TUKANG K3
14.PEMANDU KENDERAAN

Iklan lengkap sila klik di sini ok :-

http://adf.ly/C4W4

JAWATAN KOSONG MALAYSIAN QUALIFICATIONS AGENCY

Iklan jawatan kosong di Malaysian Qualifications Agency
Tarikh tutup 15 Disember 2010

Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan untuk mengisi kekosongan jawatan berikut :-

-Pegawai Tadbir - N41 - Sementara

Permohonan boleh dibuat secara dalam talian (online) di laman web Agensi Kelayakan Malaysia (MQA) dengan melayari http://www.mqa.gov.my/ mulai 1 Disember jam 10.00 pagi. Pemohon tidak perlu mengemukakan salinan permohonan secara pos kepada pihak Agensi Kelayakan Malaysia dan permohonan secara pos tidak akan diterima. Setiap permohonan yang dikemukakan akan ditapis dan hanya calon yang melepasi tapisan pemilihan akan dimaklumkan melalui panggilan telefon dan surat

iklan dan syarat-syarat sila klik di sini:-
http://www.mqa.gov.my/jawatan_nov/index.cfm

JAWATAN KOSONG JABATAN AGAMA ISLAM SELANGOR

So, sesiapa yang rasa dirinya sesuai (ala yang menganggur tu apply ajer mana tau ader rezeki...) silalah mohon cepat cepat ok!

1.Jawatan Perkhidmatan Pendidikan Siswazah - DG412.
Juruteknik Komputer - FT173.
Pembantu Tadbir - N174.Penyelia Asrama - N175.
Pembantu Makmal - C176.Pemandu Kenderaan - R3

maklumat lanjut sila klik di bawah:-
http://adf.ly/CVYc

Saturday, December 4, 2010

FESYEN TUDUNG SHAWL TERKINI CANTIK DAN SWEET !

Salam and hello semua....wah sekarang kalau jalan2 kat masjid jamik mesti terpegun tengok girl2 kat luar dengan fesyen tudung yang terkini.....nampak sweet and ceria! yang penting bukan tudung mahal2 sampai ratus2 pun....kadang2 kos hanya rm10 ajer tau! yang penting kita kreatif dan bijak membeli! ok check it out!

tudung nie memang sesuai sangat ngan baju kasual tau...tudung ...i like! sape2 yang muka bulat tu boleh guna lilin nak keraskan hujungnya hehehehehe......









Sape2 yang berkenan dengan tudung2 di ats tu....bolehlah go to...
http://shawls-house.blogspot.com/



Yang ni saya suka sangat! cantik and simple kan tudung ni...namanya tudung syria ladyanna...lawa lah.....sape2 suka boleh view this page:http://makeubeautifulwonderful.blogspot.com/2010/04/tudung-syria-ladyanna.html






OK,this one memang i punyer favourite! walla banyak beno aku punye suke ler...hehehehe...tapi look so cute n sweet! check it out!



tapi girlss.......sape2 yang rambut pendek tu memang kena letak sapu tangan gulung2 pastu letak dalam anak tudung...so tinggi sikit seperti sanggul...barulah nampak cantik dan terletak ajer selendang tuh....betul sebab saya pun buat mcm tuh hahahaha....

ok sape2 nak nampak ayu sangat2 dan cantik sgt dengan baju kurung moden....try this one of tudung...namanya tudung chiffon awning....eh eh sesuka hati ajer letak nama mcm tuh heheehhe...ok ok owner kedai ni letak namatudung chiffon layer ala rozita check wan

tengok tudung nie...lawa giler!






suka tak? hehehehe nak tengok lebih lanjut....go to:-

http://makeubeautifulwonderful.blogspot.com/2010/08/tudung-chiffon-layer-ala-rozita-che-wan.html

Friday, December 3, 2010

SEMAKAN KEPUTUSAN KPLI KEMASUKAN JANUARI 2011

yeehaaaaaaaaaaaaaa!.....sape2 yang belum check, so check it out! ...sape yang berjaya TAHNIAH dan yang tidak berjaya...USAHA LAGI TAHUN HADAPAN OK!

http://kpli.moe.gov.my/tdjan2011/

Wednesday, November 3, 2010

Pemakanan dalaman yang dr kulit syorkan untuk kulit jadi remaja,gebu dan cerah!

Semasa aku menjalani rawatan kulit muka aku yang rosak akibat pemakaian produk bukan2 nih.....aku bertemu dr wanita yang sangat cantik tanpa secalit makeup dan bedak tau! muka dia mcm baby halus!......aku pun kata.....huhuhuhuuhu dr...mcmmanan nie nak pulihkan kembali kulit saya seperti dulu huhuhuh...dr tu dengan relaks jer pun cakap.....Awin, jangan risau....yang penting awak kena ikut cakap saya....follow ajer langkah saya pasti hasilnyer debomm! fuihhhh bersinar2 mata aku mendengar dr tu cakap.....dia pun kata first....dia bagi pil hormon,pil mati kuman dan pil alahan. semua tu mesti habis dalam 2 minggu. lepas tu dia bagi krim sapu kat jerawat. untuk pencuci aku pakai dermalogica yang lembut.....dr tu tak bagi pakai toner kerana mengeringkan kulit....pastu dr tu bagi pelindung matahari spf 30 dalam bentuk kapsul! lembut dan tidak berminyak!! best giler! sebulan rm40. dia kata lepas pakai uv ni nak pakai bedak pun boleh. tapi dia tak galakkan sgt lah hehehehe......apabila jerawat sume dah mati.....tinggal parut.....dia bagi vitamin E 30,000 untuk hilangkan parut dan kembalikan keanjalan kulit. dalam masa yang sama untuk bentuk balik kulit yang rosak...kembalikan kulit baru yang cantik...pemakanan dalaman perlu ada ...dr itu cadangkan untuk makan PYNOCARE....dr tu pun makan bende tu......bende tu sangat bagus......dr kata kalau aku ikut semua langkah tu.....dalam tempoh 5 bulan akan nampak perubahannya!!!! ......Dr tu kata kat aku TOLONG JANGAN PERCAYA PADA PRODUK YANG BUKAN DALAM KAWALAN DOKTOR...so kepada sesiapa yang ada masalah kulit, silalah berjumpa dengan dr kulit dahulu ye....sebab kosnya lagi murah dari buat rawatan kat tempat ape2 ntah.......hehehehhehe.....ok daaaa owhhh sebelum tu...ini laman web untuk pynocare tu....

http://www.pynocare.com

Fesyen tudung yang murah dan senang

Salam.....helooooo.......wahhh dah lama tak update blog ku yg gonjeng inih hehehehehehe.........well maklum ler aku nih penganggur terhormat yang sedang menanti sinar kecemerlangan masa depan ....hahahhaa....nak kena usaha lah....wohoooo aku usahe ler nih hehehe....owh melalut pulak.....hehehe seperti title kat atas tu ......nak tau tak fesyen ape yang aku guna time raya 2010 dulu? jeng jeng jeng......kos tak sampai rm 20!!!!








hehehehhe.....just perlukan selendang yang bersesuian dengan baju....carik jer kat pasar malam ker...masjid india ker....lepas tu beli anak tudung awning rm10 jer kat masjid india....then....jeng jeng...kamu nampak cantik dan bijak berbelanja!.....sesuatu barang tidak semestinyer yang mahal asalkan kamu bijak menggayakannya! ok selamat mencuba....daaaaa....