Wednesday, December 2, 2009

FESYEN LAGI....TUDUNG..TUDUNG...

Sekarang sibok dah mcm hal ehwal pilihan raya pulok pasal fesyen tudung nih.....especially aku hehehehe....keceh keceh hehehe...sekarang aku dgn first time nyer membeli tudung pertama iaitu tudung ber'mangkuk' hehehhe ada awning....melalui online.....aku mencuba tudung dari D'ZAHRA berwarna hitam.....first time memakai mcm pelik jer....maklumlah terus sarung...selalu berbutang2 aku kena klip hehheeheh.....then first impression.....kakak2ku kata....Awin, u look so cute lah...akak suka....hahahahaha.......impression itulah yg aku nak.....sekarang aku tgh men survey lagi tudung yg lebih up to date hehehehe......nak tunjuk gambar aku dan tudungku memang tak dptlah bcoz hp kesayanganku hilang lagi uhuk uhuk uhuk....ok kat sini ade beberapa jenis tudung yang mendapat peratus tertinggi dalam hasil survey aku...check it out!!!! hehehehe



TUDUNG DARI BUTIK ARIANI






FROM D' ZAHRA


TUDUNG MUNAWWARAH

ada banyak lafi untuk munawwarah but tak sempat upload hehehe

Sunday, June 28, 2009

Hello yummy gummy sweety girlsss n boysss!!! i'm back! Its About KIM HYUN JOONG!! SS501!!

Hello everyone.......huhuhuhuhh.....kiter meet again......u know kim hyun joong??? actor in BOF as ji hoo (like angle ahaks!).......fiuhhhh i'm one of their fans tau!....huhuhuhuhu....kim hyun joong was a leader of SS501 group tau...dia can dance + sing....fiuhhh.....one of his song...that title 'be my girl' waaaaaaaa..............fiuhhh make me swing...swing... hhahahaahahahahah!

this is my favourite video i've embed from youtube...........oppa!!! sarangheyooooo!!!!!!!!!!


2007] Kim Hyun Joong Solo - Rize Up ( 'Kokoro' Limited Edition Single Released In Japan) thank you to dunglacoste 's channel


SS501 -Making a Lover (thanks to skypoem 's channel)


SS501- M Fighter - live (thanks to skypoem 's channel)



ss501- snow prince mv (thanks to siliconrex 's channel)



'be my girl' sing by kim hyun joong..and by group for another song...



"Happiness Is" by Kim Hyun Joong (thanks to msljas 's channel)



ss501-never again (thanks to bobo203 's channel)



SS501 Kim Hyun Joong - Thank You (thanks to smileallround 's channel)


kim hyun joong -i'm stupid
thanks to skypoem 's channel

Friday, March 6, 2009

Fiuhhhhhh!!!!! start to exercise again!!!

Wokey!!!! start dari sini...chayokk aja aja fightin!




Wah...dah sampai hujung....yeyeyeyeyeyee.............




Alamak! nak pusing balik lah pulak....!?#0#???!!!???@#$%%%$#@@!@@#@#@#$#$grrrrrrrr...

Wednesday, February 11, 2009

Fesyen tudung selendang yang cute!






teruja nak try fesyen nih heheheehehehe

KOREAN AGAIN!! i love korean culture!!! MARI BELAJAR BAHASA KOREA hohohohohooho


coffee prince



Yaposayoooooo!!!! chak!!!!!!

yeh =Yes.
ah-ni-o=No.
kwen-chah-nah-yo=It's okay. That's alright.
ahn-nyong-ha-se-yo=How are you? How do you do? [also in reply]
ahn-nyong-i kah-se-yo=Good bye.
kahm-sa-hahm-ni-da=Thank you. [formal]
koh-mahp-soom-ni-da=Thank you. [less formal]
che-sohng-hahm-ni-da=I am sorry. [intense]
mi-ahn-hahm-ni-da=I am sorry. [less intense]
chee-goom=now
oh-nool=today
neh-il=tomorrow
chu-mah-reh=on the weekend
shee-gahn=time
issuh-yo=Is there ...? Is ... there? Do you have ...? Have you got ...?
up-suh-yo=Is there not ...? Is ... not there? Do you not have ...?
hahn-jahna= glass; a cup
hahn-byunga =bottle
chu-se-yo=Give me ...
mah-shil-gah-yo=Shall we drink ... ?
hah-shih-geh-suh-yo=Would you like to do/eat/drink ....?
kwen-chah-nah-yo=It's okay. (More likely, 'I am okay. No, thanks.')
cho-ah-yo=Okay. Good.
mohm-mah-shuh-yo=I cannot drink.
ahn-mah-shuh-yo=I don't drink.
ne-il shee-gahn issuh-yodo=Do you have time tomorrow?


setaka ini sajer pelajaran kiter...dah ngan tuk dah...nak tido ....tatata....ahn-nyong-i kah-se-yo!....

permohonan DPLI kemasukan julai 2009

Kementerian Pengajian Tinggi mempelawa pemohon lepasan Ijazah Sarjana Muda dengan Kepujian untuk mengikuti Diploma Pendidikan (DPLI) :

BIDANG (GURU SEKOLAH MENENGAH):
-Sejarah
-Pendidikan Jasmani
-Geografi
-Pengajian Am
-Kaunseling
-Seni / Seni Visual
-Perdagangan / Perniagaan
-Pendidikan Moral
-Muzik
-Sivik & Kewarganegaraan
-Guru Al-Quran KAA
-Pendidikan Islam
-Pendidikan Khas
-Elektrik dan Elektronik
-Amalan Bengkel Mesin
-Kimpalan
-Automatif
-Penyejukan Penyamanan Udara
-Binaan Bangunan
-Ekonomi Rumah Tangga
-Sains Pertanian
-Computer Programming
-Kemahiran Teknikal
-Perdagangan / Keusahawanan
-Tanaman Makanan
-Lukisan Kejuruteraan
-Bahasa Arab
-Bahasa Cina
-Kesusasteraan Cina
-TESL

PENEMPATAN:
IPTA yang menawarkan DPLI:
- UM, USM, UKM, UPM, UTM, UUM, UIAM, UMS, UPSI, UiTM, UTHM, USIM dan UDM.

(Calon guru akan ditempatkan selama setahun di universiti tersebut mengikut bidang masing-masing)

* Calon akan menerima elaun sama seperti Kursus Perguruan Lepasan Ijazah (KPLI)

* Calon yang berjaya menamatkan kursus akan ditempatkan di sekolah menengah & vokasional

SYARAT AM
-Umur tidak melebihi 35 tahun pada tarikh iklan.
-Lulus Ijazah Sarjana Muda dengan Kepujian dari IPTA tempatan atau yang diiktiraf oleh Kerajaan Malaysia dengan PNGK (CGPA) sekurang - sekurangnya 2.75
-Lulus Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)/Setaraf dengan mendapat kepujian dalam mata pelajaran Bahasa Melayu/Bahasa Malaysia atau kepujian Bahasa Melayu/Bahasa Malaysia Kertas Julai
-Lulus mata pelajaran Matematik/Matematik Tambahan di peringkat SPM atau Matematik kertas Julai

SYARAT KHAS PROGRAM
-Pemohon perlu memenuhi syarat khas program pengajian seperti yang dinyatakan dalam SYARAT KHAS PROGRAM dalam e-Panduan Permohonan Kemasukan ke IPTA di laman web http://www.mohe.gov.my atau http://upu.mohe.gov.my

-Pemohon yang memiliki Ijazah Sarjana Muda yang berkaitan dengan bidang pengkhususan yang dipohon akan diberi keutamaan.

-Semua program pengajian di UiTM dikhaskan untuk Bumiputera sahaja.

SYARAT TAMBAHAN
-Pemohon yang telah tamat pengajian dan memiliki ijazah (skrol) sahaja yang akan dipertimbangkan.

-Sihat tubuh badan, tidak mengidap penyakit mental atau fizikal dan berupaya mengikuti program-program yang dirangka untuk kursus ini.

-Pemohon yang memohon bidang pengajian Sains Tulen/ Sains Teknikal atau Matematik hendaklah menguasai Bahasa Inggeris dengan baik dalam aspek lisan dan penulisan.

-Sila semak laman web http://www.jpa.gov.my untuk memastikan Ijazah yang dimiliki mempunyai pengiktirafan JPA.

-Pemohon wajib mencetak MAKLUMAT PERMOHONAN setelah mengemukakan permohonan/ pengemaskinian maklumat dan kemudian menghantar bersama-sama salinan dokumen yang telah disahkan kepada semua IPTA pilihan selewat-lewatnya pada 12 Mac 2009.

Salinan dokumen yang perlu disahkan dan dihantar adalah seperti berikut :-
-Maklumat Permohonan
-Salinan Kad Pengenalan/MyKad Calon
-Salinan Sijil Kelahiran Calon, Ibu dan Bapa
-Salinan Sijil Berhenti Sekolah/Surat Akuan
-Akuan majikan (Jika Berkaitan)
-Salinan Transkrip akademik Ijazah Sarjana Muda bagi 6 semester
-Salinan Ijazah/Skroll (jika ada)
-Salinan sijil Diploma/Sijil SPM
-Ujian MEdSI dan Temuduga

Pemohon yang layak untuk mengikuti Program Diploma Pendidikan diwajibkan menduduki ujian MEdSI dan temuduga yang ditetapkan.

Hanya pemohon yang memenuhi Syarat Am serta Syarat Khas program sahaja akan dipanggil untuk menghadiri ujian MEdSI.

Panggilan untuk ujian MEdSI boleh disemak mulai 13 April 2009 melalui laman web http://www.mpm.edu.my. Tarikh Menduduki MEdSI untuk seluruh negara adalah pada 18 April 2009.

Panggilan temuduga boleh disemak mulai 11 Mei 2009 melalui laman web http://www.mohe.gov.my atau http://upu.mohe.gov.my

Segala perbelanjaan untuk menghadiri ujian dan temu duga adalah di bawah tanggungan pemohon.

Catatan:-

-Kementerian Pelajaran Malaysia akan menaja yuran pengajian serta elaun bagi pemohon yang layak dan terpilih untuk mengikuti Program Diploma Pendidikan di IPTA.

-Pemohon yang tidak menerima sebarang maklumat dalam tempoh satu (1) bulan selepas tarikh pendaftaran di IPTA adalah dianggap tidak berjaya.

CARA MEMOHON:
Untuk memohon, beli no. PIN dengan no. MyKad (Kad Pengenalan) anda dengan harga RM20.60 di mana-mana Cawangan BSN atau Mesin ATM GIRO BSN.
Pilih Menu GURU > NO. PIN

TEMPOH PERMOHONAN:
9 Februari 2009 sehingga 9 Mac 2009

Isi Borang Permohonan On-line di:
http://upu.mohe.gov.my
https://upu.mohe.gov.my/portal_bpkp/online0910/dpli/mohon.php

Tarikh Tutup: 9 Mac 2009

PERHATIAN :

Sila baca dengan teliti syarat-syarat dan panduan permohonan sebelum mengemukakan permohonan;

-Pemohon Lepasan Lulus Ijazah Sarjana Muda dengan Kepujian dari IPTA tempatan atau yang diiktiraf oleh Kerajaan Malaysia dengan PNGK sekurang - sekurangnya 2.75. mengemukakan permohonan mulai 9 Februari 2009 hingga 9 Mac 2009.

-Pemohon yang TIDAK mengemukakan permohonan sehingga permohonan akhir SAH & HANTAR seterusnya TIDAK akan dipertimbangkan untuk pemilihan kemasukan ke IPTA.

-Hanya satu (1) permohonan dan tiga (3) kali pengemaskinian dibenarkan sehingga tarikh tutup permohonan

-Pengunaan No. Kad Pengenalan/ MyKad serta Kata Laluan, Nama Ibu & kod Imej ini dimasukkan oleh pemohon untuk tujuan permohonan;

-Kata Laluan & Nama Ibu ini dimasukkan oleh pemohon untuk tujuan pengemaskinian maklumat;

-Kata Laluan & Nama Ibu perlulah ringkas, dirahsiakan dan sentiasa diingati.

KALENDAR PERMOHONAN DPLI :

9 Februari 2009 : Tempoh Permohonan On-line

9 Mac 2009 : Tarikh Tutup Permohonan On-line

12 Mac 2009 : Tarikh Tutup Penghantaran Salinan Sijil ke IPTA

13 April 2009 : Semakan untuk Ujian MEdSI

18 April 2009 : Ujian MEdSI

11 Mei 2009 : Semakan untuk Temuduga DPLI

Mei / Jun 2009 : Tempoh Temuduga DPLI

Julai 2009 : Kemasukan DPLI di IPTA

* Tertakluk kepada perubahan

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

fiuhhhh...aku pening nih....aku pening2 sampai banyak kerja terpaksa di 'reject' disebabkan perkara2 yg sememangnyer tak dpt dielakkan. confuse?????????? mana nih....sambung master????? ader sorang member aku sambung master....dengar dia sambung master....macam rindu pulak kat UPM tuh..rindu kat SAS1..rindu lab..tapi....untuk masa depan yg lebih terjamin...apply DPLI memang baguih! ada elaun for 'sara diri' huhuhuhuhuhuhuhuh...lagupun mak n ayah ku di kg tuh tak sabar tengok aku kerja...katanya mak ngan ayah doakan Awin dpt kerja secepat mungkin..lega hati mak...iyelah aku yg bongsu..tuh yg aku pening...harapan mak ayah..cita cita aku..impian aku...wawawawawawa..tapi restu mak ayah penting...kalo ikut rentak kite jer tanpa restu..terlingkup gak nanti fiuhhhhhhhhhh!..sekarang aku amek keputusan amek kerja part time temporary clerk kat I-Premium dulu....sambil tuh berfikir ngan waras...banyak yg kena fikir nih sebab ia melibatkan kehidupan seharianku di masa akan datang nanti.....lagipun sebenarnyer...aku nak curi masa untuk part time bisnes hahahahahahahahahahahaaaaaa! susah kalo jiwa bisnes nih dah menebal dalam diri huhuhuhuhuhuhuhuhu.....................MAK AYAH NANTI AWIN DAPAT DUET BANYAK2 AWIN BAWAK MAK AYAH GI HAJI SEKALI LAGI YE! PROMISE!!!!

Thursday, January 15, 2009