Thursday, December 4, 2008

Cerita Tentang produk Dermalogica!


Assalammualaikum my friendssss..................Tiba2 nak share something ngan owg ramai nih.....sebebarnya kite dah lama follow story or feedback produk nih......sebenarnya my face now like 'granite stone' hohohohohohohoho.......ermmm....dah banyak produk try but always same thing again and again.....malah makin kronik tau!isk isk isk...wa!wa!wa! syedih cangat tau....tetapi...SEKARANG ADALAH MASA BERRTINDAK!.............dah abis study nih....time meng'apply kerja nih.....masa nih lah nak jaga sebetul2nya kecantikan diri....oppppps.....bukan untuk menggatai tau....tapi untuk keyakinan diri apabila nak berhadapan dengan orang nanti....heheheheheheheheeh.........survey punye survey.......tambahan dgn suggestion dari teman2 seperjuangan.........akhirnya kite memilih untuk mencuba DERMALOGICA. Erm but kata kakak, kalau nak cepat kena follow rawatan dia. ermmmmm mesti mahal kan???? ermmmm maybe mengikut tahap 'damage' kot....heheheheheh takper nanti kite gi pusat rawatan tu and ask sampai tak terlarat nanti.heheheheehhe......Erm kat muar ade 2 cawangan seingat kite....kat wetex parade dan kat bakri....erm kat bangsar.....kite tau kat mid velley....erm itupun mcm seram jer nak masuk hohohohohohhohoho...........takut dia kata....ok,you must pay RM10,000 for all treatment...WOW!!!! can u imagine?????hahahahhaahhahaahahah.....tapi pada suatu hari...........masa tengah praktikal....masa kat surau...ade sorang budak UKL tengah cuci muka....eh cantiqqqqqqnyerrr muka dia.......tengok sekali lagi...eh dia pakai DERMALOGICA trial kid punyer...eh dermalogica ade trial set ke? dgn memiliki keperamahan tahap 5 bintang....kite pun buka mulut....Dik, pakai derma ke? erm ye kak...isk dik bagusnya produk derma nih...brp trial nih? RM155 kak...thn dalam 3 weeks jer....erm kak sebenarnya dulu kulut saya ade pimple yang teruk tahap cipannyer....sampai radang sbb banyak tukar produk.....pastu ikut rawatan dermalogica dan pakai produk dia...3 bulan dah bersih.........rasa menyesal sbb tak pakai awal2 dulu..........tapi ade lubang2 kat muka .....buat rawatan kat derma lagi....sekarang dah tak ader lubang2 tuh...memang pun! dah berapa lama pakai derma? dah 1 tahun dah.....trial kid nih tahan juga kalau jimat......rawatan tuh juga bagus sbb lepas habis rawatan tak perlu follow lagi.....memang mahal sikit tapi berbaloilah!...erm berapa dik rawatan sampai bersih dalam masa 3 bulan? saya punya kronik so cecah RM3000 ! HAH!!!!..........................untuk hilangkan lubang2 besar tambah rm3000 lagi..............MAK DATOK!!!!!!!!!!! tapi...........berbaloi sebenarnye....pas rawatan...dah bersih terus....tingal maintain.....drp pakai mcm2 produk...ribu2 habis dan tak sembuh2 ......
OK kat bawah ni detail about produk nih.......Kite try pakai dulu.....jika ade perubahan kite imform kat sini ok!.......

Dermalogica Skin Care Basics--Acne Prone
[Trial Kit] RM131.00 (counter tak tau tapi for sure lebih mahal)

A great starter or travel kit.

Kit includes:
Anti-bac Skin Wash (2 fl oz)
Multi-active Toner (2 fl oz)
Oil Control Lotion (.75 fl oz)
Medicated Clearing Gel (.30 fl oz)

Samples Included:
Anti-bac Cooling Masque
Gentle Cream Exfoliant

YANG DI BAWAH NI PRODUK BESAR:-
Dermalogica Anti-Bac Cooling Masque RM130.50
Dermalogica Anti-Bac Skin Wash RM145.80 (market RM179)
Dermalogica Daily Microfoliant RM153.00
Dermalogica Gentle Cream Exfoliant RM127.00 (market RM142)
Dermalogica Medicated Clearing Gel RM139.00
Dermalogica MultiVitamin Power Firm for eye and lip area RM152.95 (RM179)
Dermalogica Multivitamin Power Recovery Masque RM179.00 (RM198)
Dermalogica Sensitized Skin Kit RM131.00
Dermalogica Skin Care Basics--Acne Prone RM131.00
Dermalogica Skin Care Basics--Dry RM131.00
Dermalogica Skin Care Basics--Norm/Dry RM131.00
Dermalogica Skin Hydrating Booster RM192.00
Dermalogica Skin Renewal Booster RM161.00 (rm179)
Dermalogica Skin Smoothing Cream RM132.00
Dermalogica Solar Defense Booster SPF 30 RM135.00
Dermalogica Total Eye Care SPF 15 RM127.80 (rm158)
Dermalogica Ultra Sensitive Face Block SPF 25 RM106.00

3 comments:

  1. wah2 win mahal nyer produk tuh... satu barang jer pun dah beratus... kayap laa den kalau nak membelinyer...ermm nway jgn lupa upload hasil treatment wajah anda nanti ye... bleh i join da group... heheh... take care....

    ReplyDelete
  2. jamu psikologi kunjungi : www.setansatan.blogspot.com jamu memang pahit

    ReplyDelete
  3. Dermalogica adalah produk terbaik muka yang pernah saya digunakan. Saya hanya ingin berkongsi dengan anda bahawa saya mendapat Dermalogica produk wajah dari LahBeauty.com. Mereka menawarkan harga yang terbaik di bandar.

    ReplyDelete